Nieuws

Tuinonderhoud tips voor juni

Tuinonderhoud tips voor juni

Tuinonderhoud is het hele jaar door belangrijk, maar wel is elke maand anders. De maand juni is vaak een droge en warme maand. Dit vraagt om extra aandacht voor de tuin. Wij geven u graag enkele praktische tuinonderhoud tips voor juni.

Goed onderhoud van uw gazon

Wanneer het langere tijd droog en warm weer is, dan is het aan te raden om te beregenen. Dit doet u het best vroeg in de morgen, vóór 08.00 uur. Heeft u een gazon? Dan is het verstandig om het gras niet te kort te maaien wanneer het langdurig droog en warm is. Het gras maaien doet u het best in de avonduren. In deze maand is het vaak voldoende om het maaien van het gazon te beperken tot één of twee keer per week (afhankelijk van het weer).

Uw vijver bijvullen

Warm weer zorgt ervoor dat water uit de vijver verdampt. Zeker wanneer u vissen in de vijver heeft is het belangrijk dat er voldoende water in de vijver is. U kunt gewoon koud water toevoegen aan het vijverwater. Wel is het belangrijk om dit niet met liters tegelijk te doen. Dit kan ervoor zorgen dat het water ineens te koud wordt. Verdeel het bijvullen daarom over meerdere dagdelen.

Een paar uur besproeien

Er wordt vaak gedacht dat het goed is om in hartje zomer elke dag een minuut of tien te sproeien. Bij warmte en droogte heeft de beplanting immers meer water nodig. Dit laatste klopt, maar het is niet nodig om dagelijks tien minuten te sproeien. Het is namelijk veel beter om eens per week te sproeien voor de duur van een paar uur.

Op tijd snoeien

Juni is de maand waarin de langste dag van het jaar plaatsvindt. U staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar dit heeft effect op de beplanting. Deze krijgen namelijk een groei-impuls na deze dag. Het is daarom belangrijk om vóór 21 juni, de langste dag van het jaar, te snoeien. Wilt u een buxus snoeien? Dan doet u dit het best op een dag waarop er weinig zon is of u plaatst de buxus, indien mogelijk, in de schaduw. Dit voorkomt verbranding en uitdroging. Vergeet ook zeker niet uw hagen extra water te geven in de maand juni.

Tuinmachine of tuingereedschap nodig?

Voor goed tuinonderhoud in juni heeft u de juiste tuinmachines, tuingereedschappen en waterpompen met sproeiers nodig. Deze schaft u uiteraard aan bij GenG Tuinmachines. U kunt bij ons niet alleen diverse machines kopen, maar ook huren. Kom gerust eens een kijkje nemen in onze showroom.