Nieuws

Pellenc demonstratie in Asperen

Afgelopen woensdag 6 december hebben we in Asperen een snoeidemonstratie gegeven aan 50 fruittelers uit de regio. Tijdens deze demonstratie hebben we uitleg gegeven over onze Pellenc accu gereedschap (snoeischaren, snoeizaag en bindtang).

Verschillende fruittelers werken al jaren met Pellenc en waarderen de vernieuwde scharen. Belangrijk is dat de gereedschappen licht in gewicht zijn. Je staat tenslotte gemiddeld 8 uur per dag met deze accu snoeischaar in je hand. Er word ook regelmatig boven je hoofd gewerkt, dan speelt elke gram mee.

De lichtste accu schaar van Pellenc, de Vinion knipt moeiteloos takken tot 35 mm. Het iets zwaardere model, de Prunion, knipt moeiteloos tot 45 mm dik hout.

Pellenc biedt twee verschillende accu’s een kleine (150) met één aansluiting en een grotere (250) met twee aansluitingen. Op de grotere kan ook een snoeizaag worden aangesloten, zeer handig voor de dikkere takken. Deze snoeizaag van Pellenc kunt u eenvoudig in uw holster doen en dan kunt u direct weer met uw snoeischaar verder snoeien. Er is al een snoeischaar voor € 790.- excl. btw.

Wilt u een van de modellen proberen?
We hebben alle modellen accu snoeischaren van Pellenc op voorraad. Ook voor reparatie en onderhoud aan uw accu snoeischaar kunt u bij ons terecht. Ongeacht welk merk.
We kunnen de accu’s van Pellenc uitlezen en precies zien hoe vaak er mee geknipt is (uren/knipbewegingen) maar ook de conditie van de accu en welke Pellenc machines aan de accu heeft gezeten.

Bindtang
Ook de bindtang werd geprobeerd en bekeken, dit is nieuw voor de fruittellers.
Tot nu toe was dit handwerk.

 width=