Nieuws

Onderhoud grasmaaier: het is nu de tijd!

Het onderhoud van de grasmaaier mag niet vergeten worden dit najaar. Zowel kleine als grote grasmaaiers hebben periodiek onderhoud nodig om de kwaliteit te behouden. U wilt immers kunnen vertrouwen op de betrouwbare werking van uw grasmaaier. GenG Tuinmachines heeft zich gespecialiseerd in het onderhouden van alle soorten grasmaaiers. Het najaar is het ideale moment om uw grasmaaier te onderhouden! Hier vertellen wij u graag meer over.

Wanneer onderhoud grasmaaier?

U bent het hele jaar door welkom bij GenG Tuinmachines voor grasmaaieronderhoud. Wel streven wij ernaar om het onderhoud voor u uit te voeren tussen november en april, dus buiten het maaiseizoen. In deze periode groeit het gras nog nauwelijks door het koudere weer, waardoor het voor u niet vervelend is als de grasmaaier tijdelijk weg is voor onderhoud. Dit betekent dat het nú de tijd is om uw grasmaaier te laten onderhouden.

Uitgebreid grasmaaieronderhoud

Wij bieden een zeer complete service als het om het onderhoud van grasmaaiers gaat. Het is dan ook belangrijk dat u erop kunt rekenen dat de grasmaaier na het uitgevoerde onderhoud weer in perfecte conditie verkeert voor het komende maaiseizoen. Bij het uitvoeren van het grasmaaieronderhoud zorgen wij onder meer voor de volgende zaken:

  • Het controleren van de scherpte van de messen
  • Een motorcheck, waarbij wij ook specifieke onderdelen controleren
  • Controleren van het oliepeil bij een benzinemotor
  • De stand van de wielen en de kwaliteit van het draaien van de wielen
  • Het balans in de motor controleren
  • Het professioneel reinigen van het luchtfilter

Wanneer u bij ons komt voor grasmaaieronderhoud op jaarbasis, dan komen wij de grasmaaier bij u ophalen op locatie. Uiteraard brengen wij uw grasmaaier ook weer terug naar de gewenste locatie wanneer alle werkzaamheden zijn verricht.

Meer dan alleen grasmaaieronderhoud

Het laten uitvoeren van onderhoud aan de grasmaaier is belangrijk om de grasmaaier in topconditie te houden en te zorgen voor een zo lang mogelijke levensduur. Dit geldt vanzelfsprekend niet alleen voor de grasmaaier, maar ook voor andere tuinmachines. U kunt dan ook bij ons terecht voor het laten uitvoeren van onderhoud aan diverse andere tuinmachines, waaronder motorzagen, heggenscharen, bladblazers en bosmaaiers.

Grasmaaieronderhoud in Leerdam

U bent bij GenG Tuinmachines niet alleen van harte welkom voor het aankopen of huren van de meest uiteenlopende tuinmachines- en gereedschappen. Ook op onze onderhoudsservice kunt u altijd rekenen. Voor professioneel grasmaaieronderhoud staan wij graag voor u klaar. Neem gerust eens contact met ons op voor meer informatie of advies.