Nieuws

Maak de kettingzaag klaar voor het najaar!

De kettingzaag klaarmaken voor het najaar is een jaarlijks terugkerende taak waar veel mensen eigenlijk niet op zitten te wachten. Toch is het wel nodig, zeker om de veiligheid tijdens het werken met de kettingzaag te kunnen blijven garanderen. In de Herfst en de winter is het dé tijd om struiken en ander groen te snoeien. Overigens hoeft het laten slijpen van de kettingzaag niet lang te duren. Bij GenG Tuinmachines wordt het gedaan terwijl u wacht.

Wanneer is de kettingzaag (te) bot?

U kunt aan meerdere zaken merken dat het tijd is om de kettingzaag te laten slijpen. Zo begint u te merken dat u meer kracht moet zetten bij het werken met de kettingzaag, omdat de kettingzaag minder soepel gaat werken. U ziet steeds meer poeder verschijnen in plaats van de grotere houtsnippers wanneer de kettingzaag bot is. Daarnaast weet u dat de kettingzaag (te) bot is als u rook ziet verschijnen uit de sneden die u met de kettingzaag maakt. Tot slot wijst stuiteren en ratelen van de kettingzaag ook op de noodzaak om deze te laten slijpen.

Moeilijker werken met een botte kettingzaag

Een botte kettingzaag maakt het werken met deze tuinmachine erg ongemakkelijk. Het duurt langer om door takken, struiken en boomstammen heen te komen, omdat u zelf meer kracht bij moet zetten. Dit levert diverse ongemakken op. Daarnaast ontstaan er ook verschillende risico’s die u niet wilt lopen, waaronder verbranding en vastlopen van de kettingzaag met alle gevolgen van dien.

In het najaar moet de kettingzaag goed zijn

Het is verstandig om de kettingzaag te laten slijpen voor het najaar, zodat u zeker weet dat de kettingzaag in topconditie is wanneer u deze nodig heeft. In het najaar moet er niet alleen worden gesnoeid, maar velen krijgen ook te maken met vallende takken door stormen. U moet dan kunnen vertrouwen op de goede werking van uw kettingzaag. Een scherpe ketting werkt prettiger en vergroot de veiligheid.

Kom naar GenG Tuinmachines

U bent bij GenG Tuinmachines natuurlijk altijd welkom voor de aanschaf van tuinmachines. Daarnaast kunt u bij ons ook tuinmachines en –gereedschappen huren. Wij staan ook voor u klaar wanneer het gaat om onderhoud.

Zo kunt u bij ons uw kettingzaag professioneel laten slijpen, zodat u zeker weet dat uw kettingzaag klaar is voor het najaar. Per ketting neemt het slijpen slechts 10 minuten in beslag, dus u kunt erop wachten. Wilt u meer weten? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact op.