Nieuws

Kettingzaag olie

Om de zaagketting te smeren en te koelen is het van groot belang dat u kettingzaag olie gebruikt. Daarnaast zorgt de olie ervoor dat de kettingzaag minder snel slijt. Maar hoe kies je nou de juiste kettingzaag olie?
 

Hoe kiest u de juiste kettingzaag olie?

Er zijn twee opties bij het kiezen van kettingzaag olie, namelijk mineraal olie of biologische olie. Mineraal olie hecht heel sterk aan de kettingzaag en zal niet verspreiden tijdens het werk. Biologisch afbreekbare olie zal eerder verspreiden, maar omdat het biologisch afbreekbaar is, is dit geen probleem.
 
Belangrijk bij de keuze is de hoeveelheid van gebruik van de kettingzaag. Als u een paar keer per jaar de kettingzaag hanteert is mineraal kettingzaag olie beter, want dat blijft beter zitten. Bent u vaker in de weer met de kettingzaag dan bevelen wij biologische olie aan.
 

Hoeveelheid kettingzaag olie aanschaffen

De olie is beperkt houdbaar en als u niet teveel gebruik maakt van de kettingzaag is het verstandig dat er niet teveel olie tegelijk wordt gekocht.
 

Kettingzaag olie bestellen

Laat u adviseren door G en G Tuimachines wat de beste kettingzaag olie is voor uw gebruik. Neem contact op, wij staan u graag te woord. Of kijk op kettingzaag olie voor nog meer informatie.