Nieuws

Juli: dit moet er deze maand in uw tuin gebeuren

Juli is dé maand om lekker aan de slag te gaan in de tuin. Het is in de meeste gevallen aangenaam weer om te tuinieren. Daarnaast heeft uw tuin ook zeker het nodige onderhoud nodig in deze zomermaand. Wij geven u een overzicht van werkzaamheden in de tuin die in juli moeten plaatsvinden.

Snoeiwerkzaamheden

In juli is het tijd om uitgebloeide plantjes uit de tuin te verwijderen en om de nodige takjes af te knippen. Er staan in deze maand meerdere snoeiwerkzaamheden op het programma. De beplanting doorstaat een groeispurt ná 21 juni, de langste dag van het jaar. Veel snoeiwerk vindt dan ook al plaats in juni, vóór deze specifieke dag. In juli is het zaak om het snoeien bij te houden. Het best gaat u snoeien op een bewolkte dag of in de avond. Dit voorkomt namelijk uitdroging en/of verbranding door de zon.

Vuil uit de tuin verwijderen

Het is goed om de tuin te ontdoen van al het vuil. Veeg de bestrating goed aan om onkruid te voorkomen en verwijder eventueel ontstaan onkruid. Zorg ervoor dat alle bladeren uit de tuin worden verwijderd. U kunt hiervoor, indien gewenst, gebruik maken van een bladblazer. Door de tuin goed schoon te maken voorkomt u een overmatige vorming van onkruid in de toekomst.

Uw gazon goed onderhouden en beregenen

Het is aan te raden om uw gazon in juli niet te kort te maaien, zeker niet wanneer het droog en vrij warm weer is. Ook het moment van het grasmaaien is belangrijk voor het behoud van de kwaliteit van uw gazon. Het is aan te raden om de maaiwerkzaamheden in de avonden uit te voeren, wanneer de grootste hitte van de zon al verdwenen is. U hoeft in deze maand niet dagelijks te maaien. In veel gevallen is eens per week of hooguit tweemaal per week voldoende. Ook uw gazon en borders regelmatig langdurig beregenen zorgt voor een groene grasmat en een fleurige tuin.

Tuingereedschap en tuinmachines kopen of huren

Voor een goed onderhoud van uw tuin in juli heeft u uiteraard de juiste gereedschappen en machines nodig. U kunt het assortiment tuingereedschap en tuinmachines van GenG Tuinmachines eens komen bekijken in onze showroom. Ook voor de beregening van uw tuin en gazon hebben we alles op voorraad. Denk aan waterpompen, sproeiers, koppelingen, slangen etc. Wij zijn uw ervaren adres voor zowel de verkoop als de verhuur van tuinmachines en –gereedschappen. Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.