Nieuws

Greenkeeper William Boogaarts is enthousiast over robotmaaiers

William Boogaarts werd in 2015 Greenkeeper of the Year, een titel om trots op te zijn. Hij werkt al bijna 20 jaar als greenkeeper. Boogaarts gaf een interview over, onder meer, het gebruik van robotmaaiers. U zou wellicht verwachten dat hij bang zou zijn dat de robotmaaiers zijn baan over gaan nemen in de toekomst, maar niets is minder waar. Boogaarts is zelfs heel enthousiast over de inzet van robotmaaiers.

Het werkt allemaal heel veilig

Boogaarts geeft niet alleen aan dat het gebruik van robotmaaiers volledig veilig is, maar hij geeft daarbij ook aan hoe belangrijk dat is. Zo vertelt hij over een situatie waarin een golfer op zijn baan niet wist dat de robotmaaier vanzelf maaide. De golfer was overtuigd van het feit dat de grasmaaier gewoon op hol was geslagen. Hij achtervolgde de maaier net zo lang tot hij zichzelf erop kon werpen om het ding tot stilstand te brengen. Uiteindelijk lukte dit, maar in dergelijke situaties is veiligheid natuurlijk wel heel belangrijk.

Robotmaaiers bieden optimaal gemak

De greenkeeper vertelt ook over de specifieke voordelen die hij ondervindt van de robotmaaier. In de meeste gevallen wordt deze al voor de aankomst van de golfers ingezet, zodat zij vroeg in de morgen kunnen starten op een gemaaide baan. De robotmaaier kan op afstand worden bestuurd en als er eens een storing voorkomt, dan wordt hierover direct een sms verstuurd. De robotmaaier werkt met sensoren en ook dit is volgens Boogaarts heel handig. Drie meter voor een object stopt de robotmaaier, zodat zeker is dat er niets of niemand geraakt wordt.

Niet bang om de baan te verliezen

Boogaarts geeft aan dat hij verwacht dat op korte termijn al meer dan de helft van de banen zullen worden gemaaid met een robotmaaier. Het biedt dat ook veel voordelen, zowel voor het grasmaaien als voor de golfers. Toch is hij zeker niet bang om zijn baan als greenkeeper te verliezen. Er blijft altijd behoefte aan goede en ervaren greenkeepers die alle nodige vakkennis in huis hebben. “Vakmanschap van mensen blijft altijd nodig.”

Wilt u ook profiteren van een robotmaaier?

Robotmaaiers worden steeds vaker verkozen boven dieselmaaiers, vooral ook voor het maaien van grote velden, zoals golfbanen en voetbalvelden. Voor ieder veld heeft GenG Tuinmachines de juiste robotmaaiers in het assortiment. Kom gerust eens een kijkje nemen in onze showroom. Wilt u meer informatie of advies? Dan kunt u natuurlijk ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.