Nieuws

Grasmaaier onderhoud

Wilt u verzekerd zijn van een groen terras in de lente en zomermaanden? Zorg er dan voor dat uw grasmaaier wordt onderhouden.
 

Voordelen grasmaaier onderhoud

Door een onderhoudsbeurt te geven aan de grasmaaier kan de levensduur van de grasmaaier aanzienlijk worden verbeterd. Laat dit vooral doen in de wintermaanden, zodat u in de lente en zomer kunt gebruikmaken van de grasmaaier.
 

Soorten grasmaaier onderhoud

Er zijn natuurlijk veel soorten grasmaaiers. Denk aan duwmaaiers, elektromaaiers, maar ook zitmaaiers en zero turn maaiers. De diverse grasmaaiers hebben verschillend onderhoud nodig. Globaal kunnen we zeggen dat we de grasmaaier schoonmaken, de messen te slijpen en het olie te verversen. Na deze stappen is uw maaier weer in topconditie.
 

1. Schoonmaken grasmaaier

Bij het schoonmaken zorgen wij ervoor dat uw machine van de onderkant weer schoon wordt. We verwijderen grasresten en zorgen ervoor dat de luchtfilter weer schoon is. De grasmaaiers worden ook altijd droog schoongemaakt.
 

2. Messen slijpen grasmaaier

Om de messen te slijpen wordt eerst het mes onder de grasmaaier uitgehaald. Na het slijpen moet het mes worden uitgebalanceerd. Als de messen niet scherp zijn dan maakt het de grastoppen kapot en wordt het gras geel en bruin. Dit is dus erg belangrijk voor een mooi groen gazon.
 

3. Olie verversen grasmaaier

Bij grasmaaier onderhoud van een grote grasmaaier dient de olie te worden vervangen. Dit moet eenmaal per jaar gebeuren. Met een vacuümzuigen wordt eerst de olie uit de machine gehaald, vervolgens wordt de nieuwe olie toegevoegd en wordt er gemeten of het oliepeil goed is.
 

Zitmaaiers onderhoud

Bij zitmaaiers worden ook de technische aspecten behandeld bij het onderhoud. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de bougies en de filters. Ook het startsysteem wordt doorgelicht.
 

Grasmaaier onderhoud door G en G Tuimachines

Wilt u uw grasmaaier laten onderhouden? Laat dit dan bij ons uitvoeren. Wij hebben een gratis haal- en brengservice, zodat u er geen omkijken naar hebt. U geniet het meeste van uw grasmaaier als het goed onderhouden is. Neem dus contact op en zorg ervoor dat u uw grasmaaier niet hoeft te vervangen. Klik hier voor meer informatie over grasmaaier onderhoud?