Nieuws

Fabeltjes over robotmaaiers: 6 stuks

Fabeltjes over robotmaaiers: 6 stuks

De robotmaaier is in veel gevallen een ideale optie voor voetbalvelden, golfbanen en andere grotere sportvelden. Er zijn veel voordelen te noemen van de robotmaaier, maar er bestaan ook veel fabeltjes die ervoor zorgen dat er een verkeerd beeld van de robotmaaier ontstaat. Dit zijn de 6 belangrijkste fabeltjes over robotmaaiers die wij vaak horen.

1. De robotmaaier kan dag en nacht maaien

Dit is niet zo. Een robotmaaier kan namelijk niet maaien wanneer het veld in gebruik is. Als er trainingen of wedstrijden op het veld plaatsvinden kan de robotmaaier dus niet worden gebruikt. Overigens kan de robotmaaier wel in de nacht zijn werk doen als er niemand op het veld is.

2. De robotmaaier kan dagen overslaan

Zeker als het om sportvelden gaat die dagelijks worden gebruikt is het eigenlijk niet mogelijk om een dag maaien over te slaan. In het seizoen groeit het gras met gemiddeld een centimeter per dag. Sportvelden moeten altijd van optimale kwaliteit zijn en de grashoogte is belangrijk. U kunt de robotmaaier beter zien als een bijhoudmachine die dagelijks wordt ingezet.

3. De robotmaaier is duurder dan een dieselmaaier

Robotmaaier zijn er in verschillende modellen. De meeste robotmaaiers zijn qua aanschafprijs gelijk aan een dieselmaaier. Maakt u zich echter geen zorgen over de kosten, want na aanschaf verdient u de deze snel weer terug. Denk eens aan de afname van arbeidsintensiviteit, de brandstofkosten en werkuren. Onderaan de streep is de robotmaaier uiteindelijk goedkoper.

4. Een robotmaaier staat vaak op storing

In de praktijk kan de robotmaaier op storing schieten wanneer er bijvoorbeeld doelen of objecten op het veld blijven staan of wanneer de robotmaaier slecht schoongemaakt is. Een storing onder de juiste omstandigheden komt niet vaak voor. Daarbij is deze vaak eenvoudig te verhelpen. U kunt namelijk gebruik maken van een app om de robotmaaier te beheren en controleren wat de status is.

5. Een robotmaaier kan niet maaien in de regen

Robotmaaiers zijn uiteraard voorzien van elektra, maar deze onderdelen zijn goed beschermd tegen regen. Een robotmaaier kan dus zeker gewoon maaien wanneer het regent.

6. De aanleg van een robotmaaier is veel werk

De draad van de robotmaaier moet 5 centimeter diep in het veld worden aangebracht. Dit is met een machine zeer snel te doen. Een heel voetbalveld is in een halve dag gedaan zonder dat er schade aan het veld wordt toegebracht.

Robotmaaier voor grote oppervlakken kopen?

Wilt u een hoogwaardige en duurzame robotmaaier kopen voor grote velden, zoals voetbalvelden, golfbanen en fairways? Dan kan GenG tuinmachines u uitstekend van dienst zijn. Zo zijn wij officieel dealer van de welbekende Wiper Professional robotmaaiers. Neem voor meer informatie en advies gerust eens contact met ons op of kom langs in onze showroom.