Nieuws

5 Fouten bij het maaien van voetbalvelden

Het maaien van voetbalvelden is uiteraard belangrijk voor een goed spel. Er moet immers worden voldaan aan de richtlijnen van de KNVB. Toch worden er nog aardig wat fouten gemaakt bij het maaien van voetbalvelden. Dit is zonde, want het gaat ten koste van de kwaliteit van het veld én het voetbalspel. GenG Tuinmachines geeft u inzicht in de 5 meest gemaakte fouten bij het maaien van voetbalvelden.

1. Te weinig maaien

Over het algemeen is het maaien van het voetbalveld een taak van één of hooguit twee personen. Hierdoor wordt er al snel te weinig gemaaid in gevallen van ziekte of vakantie. Zeker in het groeiseizoen moet het voetbalveld tweemaal per week worden gemaaid.

2. Botte messen

Voetbalvelden worden vaker gemaaid met botte messen. Dit komt het veld zeker niet ten goede. Het is namelijk onmogelijk om het voetbalveld gelijkmatig en strak te maaien wanneer de messen bot zijn. Het is daarom altijd aan te raden om de messen tijdig te slijpen.

3. Niet gelijk maaibeeld

Een ongelijk maaibeeld zorgt voor de nodige problemen. Eén van deze problemen is wel dat het zogenaamde baneneffect snel minder goed zichtbaar wordt. Dit is niet de bedoeling. U wilt dat het gras gelijkmatig gemaaid wordt. Een robotmaaier kan hier uitstekend voor worden ingezet.

4. Vergeten kanten

De kanten worden vaak vergeten bij het maaien, waardoor deze sprieten langer zijn dan de sprieten op het veld. Ook komt het voor dat de maaien gewoonweg niet goed worden gemaaid. Dit kan worden voorkomen door gebruik te maken van een speciale maaier, zoals de EGO accu kantenmaaier. Zo zorgt u voor goed verzorgde en strak gemaaide kanten in een handomdraai.

5. Verkeerde grashoogte

De grashoogte is uiteraard ook belangrijk. Toch laten veel voetbalvelden een verkeerde hoogte zien. Volgens de richtlijnen van de KNVB moet het gras van voetbalvelden gehouden worden tussen de 3 en 4 centimeter. Een robotmaaier kan zorgen voor een optimale hoogte zonder dat u er zelf omkijken naar heeft.

Zorg voor een optimaal voetbalveld

Voetbalverenigingen willen uiteraard zo veel mogelijk voldoen aan de KNVB richtlijnen. Om fouten te voorkomen kan er het best gebruik worden gemaakt van een robotmaaier. Hiervoor kunt u uitstekend bij GenG Tuinmachines terecht. Kom eens langs in onze showroom. Wij adviseren u graag bij het maken van een keuze. Uiteraard kunt u ook altijd vrijblijvend contact opnemen wanneer u meer informatie wilt. Op diverse voetbalvelden hebben wij robotmaaiers geïnstalleerd. Deze kunt u aan het werk zien.